Foto’s behandeling

Hoewel elk paard en elke behandeling weer uniek is hoop ik u middels een aantal foto’s van een gangbare behandeling toch een goede indruk te geven over wat u ongeveer kunt verwachten wanneer uw paard een elektrische gebitsbehandeling moet ondergaan.

Beoordeling snijtanden voorafgaand aan de behandeling

Tijdens het beoordelen van de snijtanden wordt niet alleen gekeken naar de kleur en vorm maar ook naar de stand en hellingshoeken van de snijtanden en in hoeverre zij de natuurlijke beweging belemmeren.

foto's

Snijtandcorrectie

Wanneer de snijtanden ongelijkmatig zijn, wordt dit gecorrigeerd alvorens de mondklem te plaatsen. Onkundig plaatsen van de mondklem kan leiden tot het breken van snijtanden wat te allen tijde vermeden dient te worden.

foto's

Beoordelen kiezenrij

Hierbij wordt gekeken naar eventueel duidelijk zichtbare afwijkingen (zoals hier de haken op de eerste kies boven) en belemmeringen in de zijwaartse beweging van de onderkaak t.o.v. de onderkaak (zoals bijv. scherpe glazuurpunten)

 

foto'sfoto's

Beoordelen kiezenrij en mondholte

Hierbij wordt gekeken naar alle afwijkingen aan kiezen en weefsels zoals de tong, verhemelte of tandvlees.

foto's

Corrigeren

foto's

foto's

 

Balanceren

Tijdens het uitbalanceren wordt er gekeken naar een gelijkmatige verdeling van druk over alle kiezen en tanden. Omdat dit een erg nauwkeurige aangelegenheid is (elke verhoging kan immers leiden tot verdere problemen in het gebit) neemt het uitbalanceren het grootste gedeelte van de gebitsbehandeling in beslag. Op de volgende foto is goed te zien dat de haak verdwenen is.

foto's

foto's

 

foto's