Nazorg

Na de behandeling:

  • Na afloop van de behandeling is het advies om uw paard 1 1/2 tot 2 uur niet te laten eten of drinken. Dit i.v.m. verslikkingsgevaar of in het ergste geval koliek of een slokdarmverstopping.

Spierpijn:

  • Soms gebeurt het dat een gebit bij controle zo verwaarloosd is (en het paard daardoor scheef in zijn lijf is) dat het paard na de behandeling spierpijn ontwikkelt. Dit kan zich uiten in stout gedrag tijdens het werk of afwijkend eetgedrag.
   Dit mag maximaal 1 week duren. Treedt er na 1 week geen verbetering op of verergeren de klachten dan stel ik het op prijs als u mij dit zo snel mogelijk laat weten.

Voeradvies:

  • Ruwvoer uit plastic bevat veel bacteriën en kan de genezing van bijvoorbeeld ontstekingen tussen de kiezen aanzienlijk vertragen. Soms neemt dit wel 3-4 keer langer in beslag dan wanneer er droog ‘touwtjes’-hooi wordt gevoerd. Het kan dus zijn dat u paard/pony veel langer last heeft tijdens het eten dan u had verwacht. Uiteraard bent u welkom om bij aanhoudende ongerustheid contact met mij op te nemen.

Verantwoordelijkheid:

  • Ik neem geen verantwoordelijkheid voor een slechte ervaring die u heeft bij een collega/behandelaar, kliniek of praktijk waar ik u naartoe heb verwezen. Mijn advies is gebaseerd op mijn eigen ervaring en dus persoonlijk.