Tarieven

De kosten voor de 1ste gebitsbehandeling zijn
afhankelijk van de staat van het gebit en de tijd, die nodig is, om dit te herstellen.

Meestal liggen de bedragen tussen de 15 euro voor een controle en 105 euro voor een uitgebreide gebitsbehandeling.(genoemde bedragen zijn excl. de gebruikelijke voorrijkosten)

Hierbij controleer ik ook meteen het bit. Dit is gratis in combinatie met een gebitsbehandeling en hoort in mijn beleving bij een comfortabele paardenmond.


Bitcontrole/ Bitadvies (45 euro excl. voorrijkosten)

Een bit is  slechts een ‘middel’ om te communiceren met je paard. Een klein onderdeel binnen een reeks belangrijke zaken waaraan het paard, de ruiter, de trainingsstaat van beide en het harnachement moeten voldoen. Het aanmeten van een bit is geen ‘kant-en-klaar-recept’ maar een onderdeel van het geheel en behoort daarmee in de handen van een specialist.

Tijdens een bitcontrole kijk ik naar de mond van het paard, de vorm/dikte van de tong en de lengte van de mondspleet. Ook let ik op wondjes, drukplekken, littekens in het mondslijmvlies, de mondhoeken en/of de lagen. Ik kom helaas nog steeds kapotte lagen, mondhoeken tot zelf gehavende tongen tegen terwijl er totaal geen klachten zijn.

110

De boven genoemde tarieven zijn exclusief sedatie en de gebruikelijke voorrijkosten. In sommige gevallen is het mogelijk dat er een dierenarts met mij meereist.