Tarieven

Een gebitscontrole bedraagt 15 euro (excl. voorrijkosten). Deze komen te vervallen
wanneer er ook daadwerkelijk over wordt gegaan op behandelen.

De kosten voor de 1ste gebitsbehandeling variëren tussen de 85 en 100 euro en zijn
afhankelijk van de staat van het gebit en de tijd, die nodig is, om dit te herstellen. Hierbij controleer ik ook meteen het bit (gratis).

De jaarlijkse herhalingsbehandeling bedraagt 85 euro.

Een ‘losse’ bitcontrole cq bitadvies bedraagt 45 euro excl. voorijkosten.


Bitcontrole/ Bitadvies

Een bit is  slechts een ‘middel’ om te communiceren met je paard. Een klein onderdeel binnen een reeks belangrijke zaken waaraan het paard, de ruiter, de trainingsstaat van beide en het harnachement moeten voldoen. Het aanmeten van een bit is geen ‘kant-en-klaar-recept’ maar een onderdeel van het geheel en behoort daarmee in de handen van een specialist.

Tijdens een bitcontrole kijk ik naar de mond van het paard, de vorm/dikte van de tong en de lengte van de mondspleet. Ook let ik op wondjes, drukplekken, littekens in het mondslijmvlies, de mondhoeken en/of de lagen. Ik kom helaas nog steeds kapotte lagen, mondhoeken tot zelf gehavende tongen tegen terwijl er totaal geen klachten zijn.
Ook teugelkreupelheid (traag op gang komen, inhouden, hinken, onregelmatig lopen) kan het gevolg zijn van een slecht passend bit.

110

 

De boven genoemde tarieven zijn exclusief sedatie en de gebruikelijke voorrijkosten. In sommige gevallen is het mogelijk dat er een dierenarts met mij meereist. Betalingen dienen de eerste keer en na afloop van de behandeling contant te worden voldaan.