Gebitsafwijkingen

Gebitsafwijkingen ontstaan niet zelden door het onregelmatig afslijten van kiezen en tanden, soms ten gevolge van een gebeurtenis uit het verleden (wisseling, trauma, aanleg) en soms door de manier waarop wij onze paarden houden.

Ik heb mijn best gedaan om de meest voorkomende gebitsafwijkingen bij paarden op de gevoelige plaat vast te leggen en te voorzien van bijbehorende uitleg. Hierdoor hoop ik de paardeneigenaar een handje te kunnen helpen in het vroegtijdig herkennen van gebitsproblemen bij zijn of haar paard.’

Het doel van deze website is het om de paardeneigenaren van Nederland bewust te maken van het  belang van goede gebitsverzorging. Dit voorkomt niet alleen veel (onnodig) dierenleed maar het bespaart de eigenaar of ruiter dagelijkse frustraties tijdens de training.
Het plezierig werken met en trainen van paarden wordt immers voor een groot deel bepaald door het welzijn van het paard zelf. Dit betekent niet alleen dat een paard gezond moet zijn maar dat het bovendien prettig in zijn lijf zit zonder daarbij belemmerd te worden door pijn en/of ongemak (waar dan ook in het lichaam).